Description
Beaufort este o brânză remarcabilă, una dintre brânzeturile nobile alpine este, fără îndoială, una dintre cele mai bune brânzeturi tari produse în lume astăzi Un gust mai subtil față de verii Gruyere sau Comte din cauza tehnicii de coacere a pastei de lapte coagulat la temperaturi mai joase. Este produs exclusiv din lapte de vacă nepasteurizat din Alpii francezi din Haute-Savoie, din laptele de vaci care pasc pe pășuni montane înalte, dând arome unice de ierburi și flori brânzeturilor, care au un gust ferm, dar untos, care se topește ușor în gură. Există 3 tipuri de Beaufort. SImplu ce definește brânza produsă din lapte de la vaci hrănite cu fân iarna, Beaufort „été” (de vară) ce definește brânza produsă din iunie până-n mai din laptele vacilor ce pasc pe pășuni alpine și Beaufort „chalet d’alpage” (de cabană sau tradus de stână) ce se obține din laptele de la o singură turmă la altitudini de peste 1500 m. E pomenită prima dată de romani. Se recomandă cu vin alb.
1 review for BEAUFORT
There are no reviews yet.