Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the all-in-one-seo-pack domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/deliciim/lumeabranzeturilor.ro/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the woocommerce domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/deliciim/lumeabranzeturilor.ro/wp-includes/functions.php on line 6114
BEAUFORT - BRÂNZETURI

BEAUFORT

(1 customer review)

lei50.00

  • PREȚ : este valabil pentru minim 200 g. Deoarece prețul depinde de dimensiunea feliei tăiate el poate varia puțin. Prețul pe kg este 250 lei.
  • LAPTE: lapte de vacă nepasteurizat
  • COMPOZIȚIE : lapte, fermenți, cheag, sare
  • TEXTURĂ: Pastă fermă,suplă și netedă dar untoasă, acoperit de crustă subțire
  • RASĂ DE VACI : Abondance sau Tarine (Tarentaise)
  • TEHNICĂ DE PRODUCERE : coacere(fierbere) a pastei de lapte coagulat, presare, maturare minim 5 luni până la 12 luni
  • MATURARE : 6-9 luni
  • DEGUSTARE: aromă de unt și caramel cu note florale absolut distincte
  • SERVIRE: „fondue savoyarde”, excelentă cu pește în special somon, aperitiv în cuburi mici sau de sfârșit de masă direct la temperatura camerei ideal scos între jumătate oră și o oră înainte de servire
  • ASORTARE : vin alb sec în special sau vinuri roșii fructate
  • REGIUNEA DE ORIGINE: HAUTE SAVOIE
  • TERITORIU (terroir) : văile Beaufortain, Maurienne, Tarentaise și Val d’Arly,
  • FABRICAT ÎN FRANȚA
  • ETICHETĂ : DOP (AOP)
  • SELECȚIE: RODOLPHE LE MEUNIER

 

Description

Beaufort este o brânză remarcabilă, una dintre brânzeturile nobile alpine este, fără îndoială, una dintre cele mai bune brânzeturi tari produse în lume astăzi  Un gust mai subtil față de verii Gruyere sau Comte din cauza tehnicii de coacere a pastei de lapte coagulat la temperaturi mai joase. Este produs exclusiv din lapte de vacă nepasteurizat din Alpii francezi din Haute-Savoie, din laptele de vaci care pasc pe pășuni montane înalte, dând arome unice de ierburi și flori brânzeturilor, care au un gust ferm, dar untos, care se topește ușor în gură. Există 3 tipuri de Beaufort. SImplu ce definește brânza produsă din lapte de la  vaci hrănite cu fân iarna, Beaufort „été” (de vară) ce definește brânza produsă din iunie până-n mai din laptele vacilor ce pasc pe pășuni alpine și  Beaufort „chalet d’alpage” (de cabană sau tradus de stână) ce se obține din laptele de la o singură turmă la altitudini de peste 1500 m. E pomenită prima dată de romani. Se recomandă cu vin alb.

1 review for BEAUFORT

There are no reviews yet.

Be the first to review “BEAUFORT”