Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the all-in-one-seo-pack domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/deliciim/lumeabranzeturilor.ro/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the woocommerce domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/deliciim/lumeabranzeturilor.ro/wp-includes/functions.php on line 6114
ROQUEFORT - BRÂNZETURI

ROQUEFORT

(1 customer review)

lei36.00

  • PREȚ : este valabil pentru minim 200 g. Se ambalează în cutii de plastic deoarece este o brânză moale. Prețul pe kg este de 180 lei pe kg.
  • LAPTE: lapte de oaie nepasteurizat
  • COMPOZIȚIE : lapte, fermenți, cheag, sare , inoculat cu Penicillium roqueforti.
  • TEXTURĂ: Pastă moale cremoasă, fără exces de umiditate, culoare omogenă, acoperit de crustă subțire
  • RASĂ DE OI : Lacaune
  • TEHNICĂ DE PRODUCERE : coacere(fierbere) a pastei de lapte coagulat, presare, maturare minim 4 luni
  • MATURARE : 6-9 luni
  • DEGUSTARE: aromă densă, de nuci, dulce de pepene galben
  • SERVIRE: se poate integra în sosuri, în quiche, sau ca salată precum și la platou
  • ASORTARE : foarte versatilă se poate asorta cu preparate de carne, dar și cu pere sau smochine dulci și foarte bine cu nuci, sau cu vinuri albe ori roșii dulci tari sau chiar cu whiskey sau bourbon.
  • REGIUNEA DE ORIGINE: Occitania
  • TERITORIU (terroir) :produsă exclusiv într-o mare parte a departamentului Aveyron și în unele localități din departamentele Aude, Lozère, Gard, Franța. „Hérault și Tarn. Trebuie maturat în pivnițe naturale situate în zona stâncii din muntele Combalou din orașul Roquefort-sur-Soulzon .
  • FABRICAT ÎN FRANȚA
  • ETICHETĂ : DOP (AOP)
  • AFFINEUR : RODOLPHE LE MEUNIER

 

2 in stock

Description

Roquefort este una dintre cele mai vechi brânzeturi cunoscute. Se spune că a fost brânza preferată a împăratului Carol cel Mare , iar în Franța este numiită le fromage des rois et des papes („brânza regilor și papilor”). Ca să capete gustul inimitabil trebuie să fie maturat în pivnițe naturale situate în zona stâncii din muntele Combalou din orașul Roquefort-sur-Soulzon . Aceste beciuri sunt străbătute de curenți de aer rece și umed proveniți din faliile calcaroase numite „  fleurine” cuvânt din  occitanul  „ flarina ” care înseamnă „a  sufla  ”.

1 review for ROQUEFORT

There are no reviews yet.

Be the first to review “ROQUEFORT”