Description
Mimolette este o brânză produsă în mod tradițional în jurul orașului Lille, din Franța, acolo unde este cunoscută și ca ”Boule de Lille”, după orașul său de origine și a fost fabricată inițial la cererea lui Ludovic al XIV-lea, în contextul politicilor mercantiliste ale epocii, căuta un produs francez nativ care să înlocuiască Edam-ul olandez foarte popular pe atunci. Pentru a face produsul distinct de originalul olandez Regele Soare a decis adăugarea de extract de anatto sau rocou, o plantă arbust din America Latină, ceea ce-i conferă o aromă dulce, de nucă și o culoare portocalie distinctă. În mod normal, brânza Mimolette cântărește aproximativ patru kilograme și este fabricată din lapte de vacă, cu o formă și dimensiune asemănătoare cu un pepene galben. Numele provine din cuvântul francez mi-mou (femininul de la mi-molle), adică ”semi-moale”, descriind astfel moliciunea crustei. Crusta cenușie a acestei brânze maturate este rezultatul acarienilor de brânză introduși în mod intenționat, pentru a amplifica aroma, prin acțiunea lor pe suprafața produsului. Mimolette este popular ca gustare cu un pahar de bere.
1 review for MIMOLETTE VIEILLE
There are no reviews yet.