Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the all-in-one-seo-pack domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/deliciim/lumeabranzeturilor.ro/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the woocommerce domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/deliciim/lumeabranzeturilor.ro/wp-includes/functions.php on line 6114
MIMOLETTE VIEILLE - BRÂNZETURI

MIMOLETTE VIEILLE

(1 customer review)

lei40.00

  • PREȚ : este valabil pentru minim 200 g. Deoarece prețul depinde de dimensiunea feliei tăiate el poate varia puțin. Prețul pe kg este 197 lei.
  • LAPTE: lapte de vacă nepasteurizat
  • COMPOZIȚIE : lapte, fermenți, cheag, sare, extract de anatto sau rocou
  • TEXTURĂ: Pastă fermă  foarte casantă la brânza maturată
  • RASĂ DE VACI : Abondance sau Tarine (Tarentaise)
  • TEHNICĂ DE PRODUCERE: Pasta de lapte coagulat se presează fără fierbere, maturare minim 3 luni până la 24 luni
  • MATURARE : 18 luni
  • DEGUSTARE: Gustul este moale si untos cand mimolette este tanar, apoi devine mai persistenta cu arome de pâine și alune prajite, caramel și cafea pe masură ce se maturizează.
  • SERVIRE: aperitiv în cuburi mici sau de sfârșit de masă direct la temperatura camerei ideal scos între jumătate oră și o oră înainte de servire, nu se topește bine
  • ASORTARE : bere artizanală sau șampanie pentru o brânză veche și vinuri roșii fructate pentru una tânără
  • REGIUNEA DE ORIGINE: împrejurimi LILLE
  • TERITORIU (terroir) :  Normandia, Bretania, Nord-Pas de Calais, acum toată Franța
  • FABRICAT ÎN FRANȚA
  • ETICHETĂ : DOP (AOP)
  • AFFINEUR : RODOLPHE LE MEUNIER

 

Description

Mimolette este o brânză produsă în mod tradițional în jurul orașului Lille, din Franța, acolo unde este cunoscută și ca ”Boule de Lille”, după orașul său de origine și a fost fabricată inițial la cererea lui Ludovic al XIV-lea, în contextul politicilor mercantiliste ale epocii, căuta un produs francez nativ care să înlocuiască Edam-ul olandez foarte popular pe atunci. Pentru a face produsul distinct de originalul olandez Regele Soare a decis adăugarea de extract de anatto sau rocou, o plantă arbust din America Latină, ceea ce-i conferă o aromă dulce, de nucă și o culoare portocalie distinctă. În mod normal, brânza Mimolette cântărește aproximativ patru kilograme și este fabricată din lapte de vacă, cu o formă și dimensiune asemănătoare cu un pepene galben. Numele provine din cuvântul francez mi-mou (femininul de la mi-molle), adică ”semi-moale”, descriind astfel moliciunea crustei. Crusta cenușie a acestei brânze maturate este rezultatul acarienilor de brânză introduși în mod intenționat, pentru a amplifica aroma, prin acțiunea lor pe suprafața produsului. Mimolette este popular ca gustare cu un pahar de bere.

1 review for MIMOLETTE VIEILLE

There are no reviews yet.

Be the first to review “MIMOLETTE VIEILLE”