COMTE 6-9 luni RODOLPHE Le MEUNIER

lei30.00

  • PREȚ : este valabil pentru minim 250 g. Deoarece prețul depinde de dimensiunea feliei tăiate el poate varia puțin. Prețul pe kg este 120 lei.
  • LAPTE: lapte de vacă nepasteurizat
  • COMPOZIȚIE : lapte, fermenți, cheag, sare (cea mai mică cantitate de la brânzeturile maturate)
  • TEXTURĂ: Pastă moale cremoasă, fără exces de umiditate, culoare omogenă, acoperit de crustă subțire
  • RASĂ DE VACI : Montbeliarde sau Simmental francez (sau încrucișări ale celor două)
  • TEHNICĂ DE PRODUCERE : coacere(fierbere) a pastei de lapte coagulat, presare, maturare minim 4 luni
  • MATURARE : 6-9 luni
  • DEGUSTARE: aromă densă, de nuci, dulce de pepene galben
  • SERVIRE: sufle de brânză, topit într-o fritatta sau pe croque monsieur, sau direct la temperatura camerei ideal scos între jumătate oră și o oră înainte de servire
  • ASORTARE : pere sau mere, amontadillo, pinot noir
  • REGIUNEA DE ORIGINE: Franche-Comté
  • TERITORIU (terroir) : Masivul Jura
  • FABRICAT ÎN FRANȚA
  • ETICHETĂ : DOP (AOP)
  • AFFINEUR : RODOLPHE LE MEUNIER

 

Descriere

  • O brânză alpină care exprimă în mod natural note fructate, caramelizate, cu nuanțe de nuci. La fel ca Gruyere, Comte se topește frumos sau este minunat la temperatura camerei.
  • Produs în regiunea de est Franche-Comte, la granița cu Elveția, Comte are cea mai mare producție dintre toate brânzeturile AOP (DOP) din Franța. Rodolphe Le Meunier, un rafinator (affineur) francez de renume mondial, este unul dintre cei 188 maturatori înregistrați legal pentru această brânză. Cu o atenție deosebită acordată îngrijirii pe tot parcursul procesului de îmbătrânire, acest Comte este un deliciu alpin. Savurat la temperatura camerei  se observă aroma de pepene galben și aromele de nuci și fructe. Această brânză alpină strălucește topită în fondue sau coaptă într-un sufleu de brânză.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „COMTE 6-9 luni RODOLPHE Le MEUNIER”