DESPRE NOI
Magazinul online LUMEA BRÂNZETURILOR este o marcă a conceptului ZIN ZIN DELICATESE și este fondat de Valentin și Cristina specialiști în știința alimentelor care sunt pasionați de gastronomie adică de gust bun, de alimente produse după metode tradiționale și cu ingrediente naturale.
Brânza și produsele din lapte, ca și vinul, berea sau pâinea cu 2-3 generații în urmă se produceau în gospodărie. Diferitele regiuni din Europa au dezvoltat tipuri unice de brânză în funcție de cultura gustului locală, de tehnicile de producție și mediul lor unic ce depinde de animalele predominante, de climă, de tipul de hrănire. Comte, brânza emblematică a Franței e produsă cu aceleași metode tehnice ca montana Gruyere din Elveția sau Graviera grecească ce folosește lapte de oaie și capră. Sunt 3 brânzeturi cu personalitate diferită. Similar procedeul de pasta filata adică de opărire a cașului și de frământare a lui a dat o familie de brânzeturi ce se numesc Provolone în Italia, Cacciocavallo în Sicilia, Kaseri în Grecia sau Cașacaval în România și Kashkaval în Turcia. Și exemplele vor continua în secțiunea noastră de povești și rețete.
Magazinul nostru nu este despre snobismul brânzeturilor. E despre perfecțiune a gustului și despre produse sănătoase. Vă oferim cele mai bune brânzeturi și nu doar brânzeturi cu nume. Pentru o brânză bună contează iarba ce hrănește animalul , contează rasa de animal, contează cheagul folosit, contează tehnica producerii și condițiile de igienă. Și la fel de mult contează tehnica de producție și arta de maturare și rafinare. De aceea suntem exigenți cu alegerile noastre fie că sunt din România , fie din restul Europei. În Franța brânzeturile sunt maturate și rafinate de ”affineur”. Aceștia sunt considerați maeștrii brânzeturilor și există concursuri unde sunt evaluați și apreciați. Ei sunt de multe ori și fromageri adică vânzători și selecționeri de brânzeturi bune, O selecție a unui affineur-fromager celebru este o garanție de calitate și gust. Ne mai aprovizionăm din mici fabrici și fermierii care fac direct brânză fără a altera metodele tradiționale.
Brânzeturile artizanale sunt complet diferite de cele produse cu tehnici industriale de supermarket. Brânzeturile industriale denaturează molecula de grăsime și astfel chiar și cele prezentate ca dietetice sau cu grăsimi puține sunt greu de asimilat. Brânzeturile industriale sunt produse procesate cu un gust prelucrat de multe ori chimic, cu adaosuri și inerte microbiologic. Experiența ne arată că persoane ce aveau reacții la produse lactate sau cu intoleranță la lactoză sau probleme cu colesterolul au constatat cu mirare că sortimentele recomandate nu le-au afectat și s-au bucurat și de gust. Sănătatea e stimulată de bacteriile și mucegaiurile din brânzeturile artizanale care ajută imunitatea organismului.
Avem cele mai directe contracte și cele mai convenabile metode logistice. Vă oferim astfel cele mai ieftine brânzeturi perfecte. Vom explica în secțiunea de povești și rețete și la descrierile de produs de ce credem că alegerea noastră e mai bună.
Pe lângă brânzeturi vă oferim o selecție de produse care se armonizează culinar cu brânzeturile. De obicei se prezintă brânzeturile asociate exclusiv cu vinuri. Dar brânzeturile se asortează cu fructe, legume, cu diferite sosuri și dulcețuri gourmet și chiar cu preparate de carne (charcuterie).
Și pe lângă produsele ce asortează natural brânzeturile, preparăm patiserie, paste, fondue și produse din brânzeturi.
Vă invităm așadar să vă delectați alături de noi și să vă păstrați sănătatea și sufletul bun.